הקמת עמותה לילדים נזקקים: כל מה שצריך לדעת

הקמת עמותה לילדים נזקקים

בחיי היומיום אנחנו עסוקים בפרנסה, משפחה, תחביבים ושלל דברים אחרים. אלו ממלאים את הזמן שלנו ואפילו יותר מכך. העומס והלחץ לא מאפשר לנו לעצור רגע, להתבונן סביב ולראות מעבר את מי שזקוק לעזרה. בישראל יש הרבה נזקקים ומתוכם כמות גדולה מאד של ילדים נזקקים. קשה להישאר אדיש למציאות הזאת אבל מנגד, אין לאדם הפרטי הרבה אמצעים בכדי לפעול, בוודאי לא באופן מתמיד. הדרך לבטא את הרצון שלכם לעזור לאותם ילדים נזקקים, צריכה לעבור דרך ארגון אשר זוהי מטרתו ותפקידו המוצהרים. בדיוק לשם כך קיימת האפשרות להקים ארגון כזה ולרשום אותו בתור עמותה רשומה בישראל. על התהליך הזה נדון כאן בהמשך.

הקמה ומימון של עמותה

רוב הארגונים הפרטיים במשק הן חברות פרטיות למטרות רווח הנקראות גם חברות בערבון מוגבל. צורת ההתארגנות והניהול של עמותות היא פחות מוכרת לציבור הרחב. הדבר הראשון שנרצה להתמקד בו, עוד לפני שנגיע להקמת העמותה ממש, הוא הצד הכלכלי של עמותות. למעשה, זהו חלק מאד חשוב ואולי אפילו העיקרי בעמותות. כל עמותה צריכה מקורות מימון וגיוס כספים. לשם כך היא יכולה להשתמש בשירותים מקצועיים כמו למשל חברת אטלס אשר מתמחה בפתרונות מימון לעמותות. בחברת אטלס יודעים לקשר בין גורמים המעוניינים לתרום לנתרמים שונים. מקורות התרומה האפשריים הם מגוונים מאד וחברה מקצועית תדע להכיר אותם, תדע כיצד לפנות אליהם והכי חשוב – איך לקבל מהם תרומות. אותם מקורות כוללים:

קרנות פילנתרופיות

אלו קרנות אשר מוקמות עם מטרה כלשהי וכל שנה תורמות סכומים שונים להגשמת אותה מטרה. הקרנות הללו מתכנסות במועדים קבועים ויש להן קריטריונים שונים לתרומה.

תורמים פרטיים

הרבה תרומות מגיעות מאנשים עם ממון רב אשר רוצים לתרום מסיבות שונות כולל הנצחה של עצמם או יקיריהם.

תקציבים ממשלתיים

אלו תקציבים אשר אחד או יותר ממשרדי הממשלה או אפילו הרשות המקומית מקצים לנושא מסוים. יש לכספים הללו תנאים ברורים ולו"ז מוגדר מראש באשר לתהליך קבלת ההחלטות.

על מנהלי העמותה לדעת לאזן בין ההכנסות השונות שלהם וההוצאות. הדבר מתנהל ממש כמו בעסק אשר צריך לאזן תקציב. ההבדל היחידי הוא שבעמותות לא נדרש להראות רווח. מנגד, התורמים ירצו לראות התקדמות או פעילות בנושא שהעמותה לקחה על עצמה לפעול בו ולתקנו.

פרוצדורה של הקמת עמותה

עמותה היא גוף רשמי ומוכר על ידי המדינה. כספים הנתרמים לעמותה הם לרוב פטורים ממס ולכן על העמותה לעמוד בכמה קריטריונים. ראשית, העמותה צריכה כתובת רשמית. היא צריכה לרשום בדיוק מי מנהל את העמותה ואחראי בסופו של דבר על הגשת התצהירים השונים. עמותות נדרשות לשקיפות מלאה בניהול התקציב שלהם. הן נדרשות להגיש דין וחשבון שנתי הערוך וחתום על ידי רואה חשבון מוסמך. זוהי דרישה דומה מאד לזו של חברות בערבון מוגבל. בנוסף, נדרשות עמותות לציין את המשכורות של הבכירים העובדים בהן. הדרישה הזו באה בשביל למנוע מצב של שחיתות או מנהל לא תקין בו נמשכות משכורות גבוהות ללא סיבה.

עמותות אשר עוסקות בטיפול בילדים נזקקים יהיו צריכות לעיתים גם ייעוץ משפטי ופסיכולוגי נרחב. העיסוק באוכלוסייה של קטינים יכול להציב אתגרים שונים על עובדי העמותה והם צריכים לדעת שיש מאחוריהם גוף אשר יודע לתת תשובות כאשר צריך.

אם הקמת עמותה היא צעד מסובך מידי עבורכם, עדיין תוכלו להשתתף בפעילות עזרה לילדים נזקקים בשתי דרכים עיקריות. הראשונה היא פשוט לתרום כסף באופן קבוע. השנייה היא להשתתף בהתנדבות בפעילויות השונות שהעמותה מארגנת לאותם ילדים. אמן ותזכו להיות תמיד בצד הנותן!

נגישות